D40lrfqtsckfr3myc2at

GRUNDKURS I MINDFUL TAPPING

Omfattande kurs där du lär dig använda Mindful Tapping för känslor, smärta & sötsug. Samma moment som "live"kursen.

   Se introfilm!

GRUNDKURS I MINDFUL TAPPING -
Lär dig använda Mindful Tapping för obehagliga känslor & tankar,
smärtor & sötsug.


Innehåller samma moment som Grundkursen som vi ger "live".
Ger dig behörighet att gå Mindful Tapping Steg 2.


Först lär du dig Mindful Tapping.

När du väl lärt dig metoden kan du använda den för att ta hand om ditt sötsug, eller smärtor, värk och stelhet.

Under kursens gång kommer du bit för bit förstå hur stress och minnen är det som ligger bakom och skapar många olika typer av stressrelaterade problem - och hur du kan lösa dem.

Neurobiologisk forskning visar att ett inåtvänt fokus (mindfulness) tillsammans med metoder som lugnar känslohjärnan (tapping) är det nya effektiva sättet att ta hand om stress och stressrelaterade besvär.

I Mindful Tapping lär du dig att göra detta själv. Du får makten i dina egna händer och kan förändra ditt liv, dina känslor, dina tankar och dina beteenden på riktigt, från grunden och med varaktiga resultat.E-Kursen har samma innehåll som våra GRUNDKURSER. 
Till ett reducerat pris (normalpris på en kursdag är 1600 kr) kan du lära dig Mindful Tapping på egen hand, i lugn och ro, hemma i soffan. Precis när det passar dig.

GRUNDKURS I MINDFUL TAPPING

- FÖRSTÅ STRESS OCH KÄNSLOR
GENOM MODERN NEUROBIOLOGI


Kom med på en kurs som ger dig modern kunskap om hjärna, nervsystem, stress och minnen. En kurs som får dig att förstå hur du fungerar. En kurs som ger dig insikter om dig själv. Som får dig att förstå att dina obehagliga känslor och tankar inte är konstiga, utan naturliga reaktioner på det du varit med om i livet. En kurs som ger dig ett redskap för livet, som gör att du kan minska stressen vid situationer som triggar dig på riktigt. På egen hand. I din vardag. När du behöver det.


SOMATISK MINDFULNESS + TAPPING

Rent praktiskt lär du dig ”problemfokuserad somatisk mindfulness” i kombination av tapping, fysisk stimulering. Denna kombination gör att du når din känslohjärna och omprogrammerar stressreaktioner på djupet. Låter det märkligt? Det kan man tycka. Men det är det modernaste sättet att ta hand om stress, baserat på framstående forskares insikter! Så häng på redan nu och lär dig du också!


MINDFUL TAPPING FÖR SÖTSUG

I Mindful Tapping pratar vi varken om sockerberoende eller ger några pekpinnar om vad man bör eller inte bör äta. Vad vi däremot pratar om är, att godiset, chipsen eller kakorna ofta är något vi stoppar i oss för att inte behöva märka av det som känns jobbigt inuti.

Det du lär dig på kursen är att använda Mindful Tapping för att lägga känslorna, som driver suget, till ro. Så att du kan bli fri att njuta sötsakerna - eller avstå utan problem.


VAD DU LÄR DIG PÅ KURSEN

 • Hur stress, gamla minnen och negativa känslor skapar obalans mellan dopamin och serotonin, och hur sötsaker och godis kan vara ett omedvetet sätt att återställa balansen.
 • Hur du tar kontakt med känslorna som driver suget genom doften och smaken av godiset...
 • Hur du lägger känslorna - och sötsuget - till ro med Mindful Tapping.


Kanske kan det gå för dig som det gick för Mona!

Efter 20 minuters tapping blev godispåsen inte intressant längre. Hon märkte att hallonbåtarna påminde om saknaden av farmor. Men när hon hade tagit hand om saknaden efter farmor doftade hallonbåtarna inte längre gott. Då åkte godispåsen i soporna istället för i magen.


MINDFUL TAPPING FÖR SMÄRTA, VÄRK & STEHET


Att ha ont i rygg, nacke eller skuldror är idag tyvärr väldigt vanligt. Har man tur går problemet över efter någon dag. I andra fall blir smärtan kronisk. Så småningom vänjer man sig kanske vid att leva med smärtan, men den påverkar humör, ork och möjligheter.


Med 15 års erfarenhet av att använda Mindful Tapping för smärtor, värk, spänningar och stelhet har vi hjälpt både oss själva och våra klienter att minska eller bli av med många olika typer av smärtproblem.

I denna kurs vill vi förmedla den kunskapen till dig, så att du kan lära dig att hjälpa dig själv när du har ont.


VARFÖR HAR JAG ONT?

Det är nog den vanligaste frågan man ställer sig när man får ont. Det vanliga är att leta efter yttre orsaker eller undra vad som är fel i kroppen.


VI GER ETT ANNORLUNDA SVAR PÅ FRÅGAN

Svaret baseras på forskning gjord av smärtläkare Robert Scaer och Robert Sarno. Istället för att leta yttre orsaker handlar detta om hur musklerna minns det vi helst vill glömma.

Vårt svar på smärtproblematik som inte ger med sig, handlar om hur kroppen minns traumatiska händelser och sedan lagrar in minnet, inklusive den smärta, värk eller stelhet som vi upplevde vid ögonblicket. Senare i livet spelas olika delar av minnet upp (bland annat smärtan) när något påminner om det vi varit med om. Medvetet eller omedvetet.

Det är därför smärtan kan tyckas komma från ingenstans - men när man lär sig lyssna till kroppen och bli medveten om vad som händer inombords, och använder tapping, kan man hjälpa hjärnan att släppa minnet. Då kan även smärtan minska.

I kursen får du både teoretisk och praktisk kunskap för att kunna jobba med smärta på detta sätt.


HELA KURSENS INNEHÅLL

UTÖKADE GRUNDKURSEN

 • 30 MIN FÖREDRAG - Hur hjärnan påverkas av stress och hur du kan lugna den.
 • TAP OUT DAILY - Enklaste formen av Mindful Tapping, för daglig stressreducering.
 • GUIDAD SESSION - Lär dig MINDFUL TAPPING med metodens grundare.
 • LIVE-INSPELNING FRÅN KURS - Följ med i en gruppövning från en kurs.
 • UTÖKAD MANUAL - Grunderna i Mindful Tapping steg-för-steg + Livslinjen + Hur du använder Mindful Tapping i din vardag
 • FALLHISTORIER - För inspiration.
 • KLIENTSESSION - Lyssna, lär eller följ med och jobba med ett eget problem
 • EXTRA TEORI: Vad är rekonsolidering? Om hjärnans förmåga att skriva om minnen.
 • EXTRA TEORI: Hur barndomshändelser påverkar hjärnan, fysiologin och hur du mår idag.

MINDFUL TAPPING FÖR SMÄRTA, VÄRK & STELHET

 • 10 minuter video: Om smärtor, frysreaktioner och minnen som väck i vardagen.
 • Teori-manual: "Musklerna minns vad du helst vill glömma"
 • Guidad session: Mindful Tapping för smärtLjudinspelning från live-kurs
 • Praktisk manual: Steg-för-steg guide Mindful Tapping för smärtor

MINDFUL TAPPING FÖR SÖTSUG

 • 10 minuter video: Om vad som driver sötsug.
 • Teori-manual: Hur inre stress och obalanserade glädjemolekyler driver suget.
 • Guidad session: Mindful Tapping för sötsug
 • Ljudinspelning från live-kurs
 • Praktisk manual: Steg-för-steg guide Mindful Tapping för sötsug


Din lärare


Ann-Sofi Forsbeg
Ann-Sofi Forsbeg

Ann-Sofi är biolog med 25 års erfarenhet av forskning-utveckling och rådgivning- information inom växtskyddsområdet. Tillsammans med sin man Kjell, farmakolog och läkemedelsforskare, har de skapat konceptet Mindful Tapping. MT har växt fram till det livsverktyg det är i dag via egna erfarenheter och i arbete med kursdeltagare och klienter.

Ann-Sofi är uppskattad av kursdeltagarna för sitt mjuka, följsamma vägledande arbetssätt och sitt engagemang för deltagarna.

Gemene mans rätt till kunskap om hur och varför man fungerar och mår som man gör men framförallt att rätten till att själv kunna göra något aktivt för att må bättre. Med trygga, jordnära och effektiva metoder som alla kan lära sig hantera vill Ann-Sofi verka för en folkbildning med folkhälsan i centrum. Emotionell egenvård för insidan. Att vara del i spridningen av detta via kurser, webbinars, föredrag och lättillgängligt material på nätet är Ann-Sofis passion.


Kursens upplägg


  VÄLKOMMEN TILL KURSEN!
Tillgänglig i dagar
dagar efter du har köpt
  LÄR DIG TAPPING-PUNKTERNA
Tillgänglig i dagar
dagar efter du har köpt

Kurser som inkluderas i köpetMindful Tapping för sötsug
Minska ditt sötsug med Mindful Tapping
Ann-Sofi Forsbeg
360 kr
Mindful Tapping för smärta, värk & stelhet
Lär dig ett nytt sätt att ta hand om smärta
Hanna Noorberg
360 kr

Ursprungligt pris: 720 kr


Vanliga frågor


När startar och slutar kursen?
Kursen startar nu och slutar när du vill. Du bestämmer helt takten för ditt lärande och kan titta på varje avsnitt så många gånger du själv vill.
Hur länge har jag tillgång till kursen?
När du har köpt kursen har du obegränsad tillgång till den. Du kan gå igenom kursen så många gånger du själv vill och det finns inget slutdatum. Dessutom kan du gå kursen både på din dator, telefon eller surfplatta.
Vad händer om jag inte är nöjd med kursen?
Vi vill inte att du ska känna dig missnöjd! Om du inte är nöjd med ditt köp, kontakta oss inom 30 dagar så återbetalar vi hela kursavgiften.
Ingår moms (VAT) i priset?
Nej, tyvärr inte. Moms lägg till på det angivna priset vid köp. Detta beror på att Teachable är en amerikansk sida som inte helt fungerar tillsammans med Europeiska skatteregler. Därför läggs momsen till i priset är du köper kursen.

ANSVARSFRISKRIVNING

Allt användande av Mindful Tapping®, inklusive Tap Out Daily™, sker helt på eget ansvar.

Konceptet Mindful Tapping, inklusive alla praktiska tillämpningar av det, är inte avsett att ersätta medicinsk diagnos och vård. Vid psykiatrisk diagnos konsultera den behandlande läkaren innan du använder metoderna.

Kom igång nu!