Ur problem uppstår möjligheter

Föredrag i fyra avsnitt med övningar för återhämtning.

Mindful Tapping® – ett koncept med kunskaper och metoder kraftfulla nog att förändra hälsa och välmående, förbättra relationer, studier och karriär.

Modern neurofysiologi och traumaforskning ger oss kunskap om hur kropp, hjärna och nervsystem påverkas av det vi är med om. Dessa kunskaper ger också insikt i vad som krävs för förändring. Detta har vi vävt in i vårt sätt att arbeta.

I detta föredrag på en timme får du efter varje avsnitt en övning. Övningarna är enkla att ta till sig men effektiva nog för avspänning och återhämtning.

Du lär dig:

Hur hjärnan och nervsystemet reagerar automatiskt på det du upplever och skickar in dig i grönt, rött eller gult. Indirekt handlar det om den polyvagala teorin och treeniga hjärnan. Och om stress.

En förenklad modell av treeniga hjärnan och ditt inre trafikljus som ger en ny innebörd av begreppet stress. Som pedagogisk modell får du lära dig ”bygga din hjärna i handen”.

Om MINNESKAPSLAR och hur upplevelser som för nervsystemet upplevs överväldigande, lagras i din hjärna. Som om allt spelades in av en komplicerad videokamera och aktiveras när vi upplever något som påminner om händelsen.

Att berättelsen bara utgör en liten del men allt det vi känner i kroppen, obehag, smärtor, känslor, tankar och beteenden är huvuddelen.

Om stresskänslighet och hur du kan förändra dina reaktioner och därmed stressmönster.

Via transformering, rekonstruering, rekonsolidering av minnen lagrade i hjärnans limbiska systemet och hjärnstammen förändras reaktionerna och du hamnar mindre ofta i stark affekt.

Med Mindful Tappings metoder, bl.a. tappingen, når man de delar av hjärnan som hjälper till att skapa nya nervbanor. Då läggs minnena till ro. Det som tidigare skapade stress triggar inte längre igång. Med lugna känslor behåller du balansen. Detta sker helt automatiskt när bakomliggande orsaker har transformerats.Din lärare


Ann-Sofi Forsbeg
Ann-Sofi Forsbeg

Ann-Sofi är biolog med 25 års erfarenhet av forskning-utveckling och rådgivning- information inom växtskyddsområdet. Tillsammans med sin man Kjell, farmakolog och läkemedelsforskare, har de skapat konceptet Mindful Tapping. MT har växt fram till det livsverktyg det är i dag via egna erfarenheter och i arbete med kursdeltagare och klienter.

Ann-Sofi är uppskattad av kursdeltagarna för sitt mjuka, följsamma vägledande arbetssätt och sitt engagemang för deltagarna.

Gemene mans rätt till kunskap om hur och varför man fungerar och mår som man gör men framförallt att rätten till att själv kunna göra något aktivt för att må bättre. Med trygga, jordnära och effektiva metoder som alla kan lära sig hantera vill Ann-Sofi verka för en folkbildning med folkhälsan i centrum. Emotionell egenvård för insidan. Att vara del i spridningen av detta via kurser, webbinars, föredrag och lättillgängligt material på nätet är Ann-Sofis passion.


Kursens upplägg


  Välkommen
Tillgänglig i dagar
dagar efter du har köpt
  1. Stressreaktioner och ditt inre trafikljus
Tillgänglig i dagar
dagar efter du har köpt
  2. Minnen lagras och aktiveras i vår vardag
Tillgänglig i dagar
dagar efter du har köpt
  3. Transformera dina barndomsminnen
Tillgänglig i dagar
dagar efter du har köpt
  4. Utbildningar för alla
Tillgänglig i dagar
dagar efter du har köpt
  Fortsättning
Tillgänglig i dagar
dagar efter du har köpt

Vanliga frågor


When does the course start and finish?
The course starts now and never ends! It is a completely self-paced online course - you decide when you start and when you finish.
How long do I have access to the course?
How does lifetime access sound? After enrolling, you have unlimited access to this course for as long as you like - across any and all devices you own.
What if I am unhappy with the course?
We would never want you to be unhappy! If you are unsatisfied with your purchase, contact us in the first 30 days and we will give you a full refund.

Kom igång nu!