Anntdijnrzkz3reqlzyw

Introduktion till Mindful Tapping - teori & praktik

Lär dig använda Mindful Tapping med utförlig teori, övningar & exempel.

   Se introfilm!

INTRODUKTION TILL
MINDFUL TAPPING
- TEORI & PRAKTIK


För dig som vill investera lite mer tid och i gengäld får mer teori, mer tips på hur du kan använda metoden i din vardag och lära dig mer om den teoretiska bakgrunden.

(Denna kurs ingår som delkurs i GRUNDKURSEN I MINDFUL TAPPING)


Får du en klump i magen av nervositet inför en presentation eller tävling?
Besväras du av att lätt blir upprörd, arg eller skäller ut andra?
Känner skuld inför en massa saker du gjort eller inte gjort? Blir du orolig eller får ångest i vissa situationer?

Har du svårt att sova? Genomgår du en separation med alla de utmaningar det innebär?
Då vet du nog att det behövs mer än lättköpta råd och påklistrad positivism.

Tänk om det fanns en lösning? På riktigt. Som du kunde göra själv.
Där oron gav vika, det blev tyst i huvudet och orosklumpen försvann. Direkt.
Så att du blev lugn och kände tillförsikt. Vad skulle det betyda för dig?


Senaste neurobiologiska forskningen visar att ett inåtvänt fokus (Mindfulness) tillsammans med metoder som lugnar känslohjärnan (Tapping) är det nya effektiva sättet att ta hand om stress. I Mindful Tapping lär du dig att göra detta själv. Du får makten i dina egna händer och kan förändra ditt liv, dina känslor, dina tankar och dina beteenden på riktigt, från grunden och med varaktiga resultat.


FÖRSTÅ STRESS OCH KÄNSLOR GENOM MODERN NEUROBIOLOGI

Kom med på en kurs som ger dig modern kunskap om hjärna, nervsystem, stress och minnen. En kurs som får dig att förstå hur du fungerar. En kurs som ger dig insikter om dig själv. Som får dig att förstå att dina jobbiga känslor och tankar inte är konstiga, utan naturliga reaktioner på det du varit med om i livet. En kurs som ger dig ett redskap för livet, som gör att du kan minska stressen vid situationer som triggar dig på riktigt. På egen hand. I din vardag. När du behöver det.

LUGNA KROPP OCH HJÄRNA – SLÄPP STRESSEN

Du kommer lära dig hur din hjärna och kropp samverkar och varför det inte är så lätt att kommunicera med känslohjärnan på ett rationellt och logiskt plan. När du förstår att din hjärna drar igång stressreaktionerna på ett djupare plan - och att du reagerat innan du ens är medveten om det – kommer du också förstå varför verklig förändring kräver mer än att önska eller förstå. Du kommer förstå innebörden av uttrycket ”kroppen minns” och varför det är så viktigt att ha med kroppen och det du känner för att kunna förändra hur du mår. Och att det samtidigt krävs metoder som lugnar din känslohjärna så att nervsystemet kan släppa stressen på en djupare nivå.

LÄR DIG ETT LIVSVERKTYG

Rent praktiskt lär du dig ”problemfokuserad mindfulness” i kombination av fysisk stimulering (tapping). Denna kombination gör att du når din känslohjärna och omprogrammerar stressreaktioner på djupet. Låter det märkligt? Det kan man tycka. Men det är det modernaste sättet att ta hand om stress, baserat på framstående forskares insikter! Så häng på redan nu och lär dig du också!


KURSINNEHÅLL

 • 30 MIN FÖREDRAG - Hur hjärnan påverkas av stress och hur du kan lugna den.

 • TAP OUT DAILY - Enklaste formen av Mindful Tapping, för daglig stressreducering.

 • GUIDAD SESSION - Lär dig MINDFUL TAPPING med metodens grundare.

 • LIVE-INSPELNING FRÅN KURS - Följ med i en gruppövning från en kurs.

 • UTÖKAD MANUAL - Grunderna i Mindful Tapping steg-för-steg + Livslinjen + Hur du använder Mindful Tapping i din vardag

 • FALLHISTORIER - För inspiration.

 • KLIENTSESSION - Lyssna, lär eller följ med och jobba med ett eget problem

 • EXTRA TEORI: Vad är rekonsolidering? Om hjärnans förmåga att skriva om minnen.

 • EXTRA TEORI: Hur barndomshändelser påverkar hjärnan, fysiologin och hur du mår idag.


 • OBS! Denna kurs ger dig tillgång till fortsättningskurserna Mindful Tapping för smärta, värk och stelhet samt MIndful Tapping för sötsug.


  Din lärare


  Hanna Noorberg
  Hanna Noorberg

  Hanna är folkhälsovetare och skribent med fokus på komplementärmedicin och hälsa. Hon har många års erfarenhet som massageterapeut och lärare i energipsykologi.

  Ända sedan tonåren har Hanna varit intresserad av personlig utveckling. Sedan 20-års åldern har hon undervisat i flera av de somatiska metoder som så småningom kom att vävas ihop till att bli Mindful Tapping.

  Som lärare är Hanna uppskattad för sin pedagogiska förmåga att göra det komplicerade lättillgängligt och begripligt. Idag arbetar hon med att sprida Mindful Tapping – ett koncept som förenar den senaste forskningen inom neurobiologi med lättlärda, effektiva stresshanteringsmetoder som har sin grund i rörelse, beröring, anding och mindfulness. Hon brinner för att sprida denna kunskap till vanliga människor – både för att hon själv upplevt effekterna i sitt eget liv och för att hon ser detta som det viktigaste folkhälsoarbete som hon kan ta sig an.


  Kursens upplägg


    VÄLKOMMEN TILL KURSEN!
  Tillgänglig i dagar
  dagar efter du har köpt
    LÄR DIG TAPPING-PUNKTERNA
  Tillgänglig i dagar
  dagar efter du har köpt

  Vanliga frågor


  När startar och slutar kursen?
  Kursen startar nu och slutar när du vill. Du bestämmer helt takten för ditt lärande och kan titta på varje avsnitt så många gånger du själv vill.
  Hur länge har jag tillgång till kursen?
  När du har köpt kursen har du obegränsad tillgång till den. Du kan gå igenom kursen så många gånger du själv vill och det finns inget slutdatum. Dessutom kan du gå kursen både på din dator, telefon eller surfplatta.
  Vad händer om jag inte är nöjd med kursen?
  Vi vill inte att du ska känna dig missnöjd! Om du inte är nöjd med ditt köp, kontakta oss inom 30 dagar så återbetalar vi hela kursavgiften.
  Ingår moms (VAT) i priset?
  Nej, tyvärr inte. Moms lägg till på det angivna priset vid köp. Detta beror på att Teachable är en amerikansk sida som inte helt fungerar tillsammans med Europeiska skatteregler. Därför läggs momsen till i priset är du köper kursen.

  ANSVARSFRISKRIVNING

  Allt användande av Mindful Tapping®, inklusive Tap Out Daily™, sker helt på eget ansvar.

  Konceptet Mindful Tapping, inklusive alla praktiska tillämpningar av det, är inte avsett att ersätta medicinsk diagnos och vård. Vid psykiatrisk diagnos konsultera den behandlande läkaren innan du använder metoderna.

  Kom igång nu!